DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Eksperter trækker i land og synes ikke længere COVID-19 er farlig: “Det var ikke min mening at lave skræmmekampagne”

748 Views

// DFF 14.01.2022

Billede: Facebook skærmbillede.

Allan Randrup Thomsen er nok den professor der har udtalt sig flest gange til medierne om Corona og så er han en del af den ekspertgruppe, der rådgiver regeringen om blandt andet genåbning. 

I foråret 2020 var eksperter og myndigheder ivrige for at fortælle historien om at Covid-19 på ingen måde kunne sammenlignes med influenza og at virussen var ny og dødelig. Dødstal bragede ud i medierne og danskerne var fortørnede over de mange døde. Nu kan COVID-19 pludseligt godt sammenlignes med influenza, siger de helt samme eksperter, som nu er vendt på en tallerken. 

Det skriver Berlingske.
Om skiftet fra farlig C-19 virus, til almindelig velkendt influenza, siger regeringens mest citerede rådgiver og immonolog, Allan Randrup Thomsen »Det var ikke min mening at lave skræmmekampagne« . Proffessoren har ellers sagt at C-19 var langt mere dødelig end almindelig influenza utallige gange og rådet regeringen til at handle derefter.

»Vi er på vej mod influenzalignende tilstande,« siger faglig direktør i Statens Serum Institut, Tyra Grove Krause, torsdag morgen til TV 2.

Hun er ikke den eneste:

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, er efter at have gennemgået en række andre sygdomme – kommet frem til, at der ikke er andre almindeligt kendte sygdomme, der ligesom C-19, vender tilbage i ny form hver vinter. Fordi virus muterer er det naturligt at immuniteten derfor ikke er 100 procent.
»Det er ligesom influenza. Derfor kan det være et scenarium, vi kigger ind i, at vi hver vintersæson skal se på, hvad der er, og måske skal have en vaccine, måske en kombivaccine, som er rettet imod risikogrupper,« forklarede Søren Brostrøm på pressemødet i onsdags.

Flere steder i Europa har samme tendens spredt sig.

»Vi bliver nødt til at leve med coronavirus, ligesom vi gør med en masse andre virusser,« sagde den spanske premierminister, Pedro Sanchéz, i tirsdags. Spanien forsøger at overbevise EUs andre lande om, at covid-19 fremover skal behandles som influenza og ikke være skyld i voldsomme, skadelige restriktioner og nedlukninger.

Kan Covid-19, som for mindre end to år siden, ikke måtte sammenlignes med influenza, nu sammenlignelig med influenza? »Det er jeg sådan set enig i,« siger professoren i eksperimentel virologi ved Københavns Universitet, Allan Randrup Thomsen til pressemødet.

Donald Trump gjorde hvad han kunne for at sammenligne C-19 med influenza, og der blev nærmest skandale ud af, at Statens Serum Institut i et notat til regeringen i marts 2020 vurderede, at C-19 kunne sammenlignes med en alvorlig, men dog almindelig influenza.

»Samlet set er det vurderingen, at dødeligheden ved en covid-19-epidemi kan sidestilles med en alvorlig sæsoninfluenzaepidemi,« stod der i notatet fra SSI. Men regeringen valgte ikke at stole på SSIs notat, og bestilte i stedet beregninger og analyser af “worst case-scenarier”.

Eksperter kæmpede på række for at mane sammenligningen med almindelig influenza i jorden. Smitte og død, vurderedes langt værre og blandt eksperterne var Allan Randrup Thomsen. Han forklarer nu om sine tidligere udtalelser:

»Det var ikke min mening at lave skræmmekampagne dengang. Dengang var C-19 på ingen måde sammenlignelig med influenza. Det er der flere grunde til, men det forstørrede alle forskelle mellem C-19 og influenza, at der overhovedet ikke var nogen immunitet i befolkningen imod C-19. Strengt taget ser vi jo ikke så meget til, hvad influenza kan i en ikkeimmun befolkning. I gennemsnit bliver hver voksen dansker smittet med influenza hvert sjette år, så vi har som befolkning en ret udbredt immunitet imod influenza,« siger han og fortsætter…
“det betyder, at vi nu har en situation, som er væsentlig anderledes end i foråret 2020 – en situation, som minder mere om årlige influenzaepidemier,« 

Kilde:
https://www.berlingske.dk/samfund/nu-maa-covid-19-sammenlignes-med-influenza-det-var-ikke-min-mening-at-lave

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.