DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Stik stik stik, test test test – men gør det en forskel og stopper det nogensinde?

201 Views

// DFF 12.01.2022

Testningen af millioner af danskere fortsætter ufortrødent. I april 2021, skrev Sundhedsstyrelsen at der ville være færre test for vaccinerede – men det gælder alligevel ikke.

Sundhedsstyrelsen skrev i april 2021 at “Nye studier viser, at risikoen for at smitte videre som vaccineret og uden symptomer er meget lille. Det betyder, at det ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv ikke længere er nødvendigt at lade sig teste regelmæssigt, når man er færdigvaccineret. Det vil give en stor lettelse for den enkelte ikke længere at skulle bruge tid og energi på at lade sig teste for eksempel to gange om ugen,” Sådan sagde vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Bilsted Probst.

Men på coronasmitte.dk er der fra 5. januar denne anbefaling: “For at forebygge smittespredning er det vigtigt, at du bliver PCR-testet i forbindelse med symptomer på COVID-19 eller hvis du er nær kontakt til en smittet – dette gælder også, hvis du er vaccineret eller tidligere smittet.”

Coronapasset varer heller ikke længe efter stikket. Epidemiudvalget vedtog nemlig d. 8 dec. 2021, at reglerne for coronapasset forkortes til syv måneder, og at det derefter er en revaccination der giver gyldigt coronapas. COVID-19 blev også forlænget som samfundskritisk sygdom, og krav om mundbind er der stadig.

Det ser altså ud til at det er planen, at danskerne skal re-vaccineres hver 6 måned, for at få deres coronapas med adgang til alt det vi savner og behøver.

Kilder:
https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/test-for-covid-19
https://www.sst.dk/da/nyheder/2021/vaccinerne-aabner-for-en-mere-normal-hverdag
https://sum.dk/nyheder/2021/december/aendringer-i-varigheden-af-coronapas-

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.