DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Spanien begynder at behandle COVID-19 som en almindelig influenza

193 Views

// DFF 12.01.2022

Den høje andel af vaccinerede borgere og den lave dødelighed, har fået den spanske premierminister til at ændre kurs i hans håndtering af corona. “Det er på tide at se på COVID-19 med nye øjne” siger Spaniens premierminister, Pedro Sánchez, til radiostadionen Cadena SER. Det skriver Berlingske 11. januar 2021 og fortsætter:

“Situationen for pandemien er ikke den samme som for et år siden. Jeg tror, vi bør begynde at evaluere udviklingen af COVID-19 hen imod en endemisk sygdom (en afgrænset sygdom, red.)”

Pedro Sánchez begrunder sin holdning med at hele den spanske befolkning er vaccineret, og fordi Omikron-varianten ser ud til at give milde forløb ved smitte. Derudover er dødeligheden faldet markant i Spanien.

Det spanske sundhedsvæsen har i flere måneder planlagt, hvordan man kan håndtere COVID-19 som en almindelig influenza. Grunden er, at det er uholdbart og umuligt – og ikke længere giver mening – at registrere hver enkelt smittede borger.

Den spanske regeringschef har taget kontakt til andre lande i Europa fordi han gerne vil begynde en ny debat om, hvordan man i fremtiden skal håndtere C-19 hvilket han mener er på tide.

– Sundhedsministeren har allerede rejst emnet for forskellige europæiske sundhedsministre og han siger til radioen i Spanien, at man vil begynde at se på pandemien med andre parametre og instrumenter i håndteringen i Spanien.

Kilde:
https://nyheder.tv2.dk/udland/2022-01-11-spanien-vil-haandtere-covid-19-som-en-influenza

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.