DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

The Daily Show, Episode 73: Sørens kurser og de Hippokratiske principper

51 Views

// DFF 2022

Description:(Optaget d. 4. januar 2022)

Søren promoverer i denne episode et kommende kursus i livskvalitet. Det afholdes på hans kursusgård i Sverige, fra d. 10 – d. 15. januar. Han har holdt disse kurser i mange år, og de begyndte fra tiden hvor han han var kendt i medierne i Danmark.

Han fortæller i også om principperne bag den gamle Hippokratiske helingsprocess hvor man typisk arbejder på den måde, at man hjælper hinanden to og to. Når man forstår de simple principper kan man tage ansvaret for egen heling, men man kan ikke gøre det alene. Er man et par kan man derfor bedre få helingen til at virke.

Skal man hjælpe hinanden til selvhjælp i terapien, så gør man det at man støtter hinanden ved at man giver kærlighed – først og fremmest i form af accept. Vi har brug for at blive accepteret som vi er. Men vi har også brug for anerkendelse, at blive set. Endeligt har vi brug for respekt.

Terapiens store kunst er at håndtere det irrationelle rationelt og lære os selv bedre at kende, fordi alle problemer kommer sig af, at vi ikke kender os selv ordentligt.

Hippokrates sagde at det var lægens godhed, dermed kærligheden, der helbreder. Accept, anerkendelse, respekt, opmærksomhed og omsorg er de fem grundlæggende kvaliteter af kærligheden. Når man forstår de ting kan man begynde at give terapi – og på kurset i Sverige kan man på nogle få dage være heldig, at man lærer at mestre kunsten at hjælpe andreog sig selv. Det har Søren lært titusindvis af mennesker gennem de sidste 30 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published.