DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

The Daily Show, Episode 72: Om heling som livsstil

43 Views

// DFF 2022

(Optaget d. 3. januar 2022)
Det er vigtigt at forstå hvordan man heler sig selv og den klassiske opskrift er at blive mere “sig
selv”. 

I den holistiske terapi arbejdes der med teorien om, at vi er sindsvæsener, som tror på tanker, som bliver vores livsfilosofi eller selvbillede. Og de tanker er oftest negative og begrænsende. 

Bunken af tanker, bliver tilsammen til “det negative selvbillede” og vi gør klogt i at skille os af med det. Men det kræver at vi tør se på de negative tanker og stoppe med at tro på dem.

Tankerne er ikke altid tydelige da de ligger gemt i vores ubevidste sind. Men der er en vej til tankerne, som er gennem de svære følelser som vi oplevede som børn og som stadig ligger lagret i os, typisk i kroppen. Gennem kropsterapi kan man få følelserne op til overfladen og dermed kan man begynde arbejdet med at jagte tankerne.
Men følelserne kan også opstå blot ved at man oplever situationer der minder om vores barndomstraumer. 
At give slip og komme tilbage til en mere ægte version af os selv, det er vejen til lykke og sundhed. 

Men det er et dagligt projekt og der er et hårdt arbejde der skal gøres, hvor man skal se sig selv i spejlet (billedligt talt) og arbejde med de negative tanker – rigtig mange gange. For vi mødte tankerne rigtig mange gange som børn.  

Men der er en dyb glæde i at forbedre sig dagligt. Fx har vi et kernetalent som vi må opdage i os selv og mestre – og når vi gør det, kultiverer det andre talenter. Dette er en typisk fremgangsmåde for Søren, når han giver terapi til sine patienter. 

Søren fortæller også om sin egen erfaring med en stor vrede til sine forældre, som han
bearbejdede og han deler hvordan han sparede en masse penge på terapi i processen.

Det kan på mange måder godt betale sig at se denne episode af The Daily Show med læge og holistisk behandler, Søren Ventegodt. 
God fornøjelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published.