DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

SSI udsender misvisende tal for corona-indlagte: 40 % er indlagt med noget helt andet

201 Views

// DFF 10.01.2022

De nyeste tal fra Region Syddanmark viser, at 40 procent af de indlagte der er registreret som coronaindlagte, har fået konstateret corona som en bi-diagnose. 

I onsdags var der 784 coronaindlagte patiente, en nedgang på 10 færre siden tirsdag 40 procent af Region Syddanmarks coronaindlagte havde covid-19 som en bidiagnose, altså var 41 ud af 100 indlagt i Regionen med noget andet en coronavirus. Men de tæller med i de statistikker over corona indlagte, som SSI hver dag sender ud.

10 af de 41 patienter er indlagt på en psykiatrisk afdeling, oplyser Region Syddanmark yderligere, ligesom de håber at kunne være klar på en bedre løsning i fremtiden. Så vi får et mere retvisende billede.

SSI udtaler til Ekstrabladet at, “Regionen arbejder på en løsning, der giver et samlet overblik, som kan trækkes centralt fra. Den løsning kommer i løbet af den kommende uges tid” I Region Hovedstaden er det d. 2. januar 63 ud af 230 patienter der dem havde coronavirus som bidiagnose. Region Hovedstaden siger til dette, at “der kan ske efterregistrering af diagnoser og indlæggelser som kan give ændringer til tallene, og de seneste dage vil ikke være færdigregistreret og dermed ikke helt retvisende.”

Region Sjælland, Region Midtjylland eller Region Nordjylland siger alle til EB at de ikke har mulighed for at trække data for deres indlagte og henviser til SSI. 

Her ses udviklingen af coronaindlagte den seneste måned. Fordelt på hoveddiagnose og bidiagnose. Foto: Region Hovedstaden.
Coronaindlagte den seneste måned, dog nu uden psykiatriske patienter, fordelt på hoveddiagnose og bidiagnose. Foto: Region Hovedstaden. 

Professor Jens Lundgren Lundgren har udtalt til Politiken, at han har påpeget siden april 2021, at det sætter os i en dårlig situation, når vi ikke kan overvåge tallene mere præcist:

“Jeg og andre har påpeget siden april 2020, at der ikke er styr på, hvad folk er indlagt med, og nu er vi i slut-december 2021 og har virkelig, virkelig brug for de tal.”  

SSI-direktør Henrik Ullum lovede i slutningen af 2021 at de ville stoppe med at tælle eksempelvis psykiatriske patienter med – og at han mener i øvrigt ikke, at tallene er misvisende:

“Vi kan bruge dem til at lave en sum af, hvor mange der kommer ind på vores sygehuse og belaster sygehusene” siger han og forklarer endvidere, at alle med en positiv coronatest belaster sygehusene mere, fordi de skal i isolation.

Kilde:

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/nye-misvisende-corona-tal-40-procent-indlagt-med-noget-andet/9070354

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.