DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

NBA truer uvaccinerede spillere med bøder hvis de ikke tager C-19 stikket. Flere stjernespillere nægter fortsat

139 Views

// DFF 10.01.2022

Brooklyn Nets-stjernen Kyrie Irving er måske den højest profilerede atlet, der nægter at tage imod C-19 vaccinen. På grund af lokale restriktioner er Irving nu ikke i stand til at spille hjemmekampe. Nets sagde, at de ikke ville tillade Irving at være med holdet, før han kunne blive en fuldgyldig deltager. Ifølge CBS, har NBA annonceret at der udstedes bøder til de spillere der nægter C-19 vaccine.

Uvaccinerede atleter, vil heller ikke længere kunne rejse til Canada fra den 15. januar. Sådan sagde ministeren for offentlig sikkerhed i Canada, Marco Mendicino:

“Fra den 15. januar vil der ikke længere være undtagelser for professionelle og amatøratleter,” sagde han… De, der forbliver uvaccinerede, vil snart ikke være i stand til at spille kampe i Toronto mod Raptors eller i nogen af de syv canadiske NHL-holds hjemmebaner.”

Ophøret af rejse undtagelsen, vil heller ikke længere gælde for personer, der rejser for at blive genforenet med familie, internationale studerende over 18 år, grænsependlere med vigtige arbejdsformål, de fleste midlertidige udenlandske arbejdere og vigtige tjenesteudbydere, sagde Mendicino.

Det er usikkert hvor mange NBA spillerede der ikke er vaccinerede. Ifølge USA TODAY er der 15 spillere tilbage i NBA der ikke blevet vaccineret mod Corona, men Rolling Stone skriver at “omkring 50 til 60 spillere endnu ikke modtaget en enkelt dosis af vaccinen”. Mange sportsstjerner siger nej eller venter med at blive vaccineret trods hån fra mange amerikanske mainstream medier, der kalder dem “Vaccinebenægtere”.

Blandt NBA er det kendt at Bradley Beal – Washington Wizards, Jonathan Isaac – Orlando Magic, Michael Porter Jr. – Denver Nuggets, Kyrie Irving – Brooklyn Nets, ikke er vaccineretmod C-19.

Brooklyn Nets-stjernen Kyrie Irving holder stadig fast i beslutningen om at nægte stikket, selv efter at holdet meddelte, at Irving ikke ville få lov til at deltage i kampe eller træne med sine holdkammerater, før han blev vaccineret. Beslutning resulterede efter sigende i, at spilleren ville miste $ 17 millioner. Det skriver Rolling Stone. 

Irving sagde i en LIVE optagelse på sin instagram konto at:

 “Det er mit liv. Det er min krop. Og du fortæller mig, hvad jeg skal gøre med min krop … jeg holder fast i det, jeg tror på. Så enkelt er det. Det handler ikke om at være anti-vaxxer eller at være på den ene eller den anden side. Det handler bare at være tro mod det jeg føler er rigtigt for mig … hvis jeg bliver bagtalt, fordi jeg sætter spørgsmål, og fordi jeg tager mig tid til at træffe beslutninger om mit liv, så er sådan det må være. Jeg er bevidst om konsekvenserne af mine beslutninger for mit liv.” Posteringen fik en visning af omkring 100.000 følgere.

Når pressen spørger Irving om hans vaccinationsstatus, svarer han “Det er privat. Vær venlig at respektere mit privatliv. Næste spørgsmål…?”

Kilder:
https://www-rtnews-co-il.translate.goog/?view=article&id=49&catid=22&_x_tr_sl=iw&_x_tr_tl=da&_x_tr_hl=da

https://www.cbc.ca/sports/mendicino-athlete-vaccination-exemption-1.6256370

https://www.cbssports.com/nba/news/nba-threatens-consequences-for-unvaccinated-players-unable-to-travel-for-games-in-canada-per-report/

https://www.cbssports.com/nba/news/nba-threatens-consequences-for-unvaccinated-players-unable-to-travel-for-games-in-canada-per-report/

https://www-rollingstone-com.translate.goog/culture/culture-news/brooklyn-nets-kyrie-irving-vaccination-kevin-durant-james-harden-1232827/?_x_tr_sl=iw&_x_tr_tl=da&_x_tr_hl=da

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.