DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

4 unge fodboldstjerner er døde af pludseligt hjertestop, på blot 12 dage

348 Views

// DFF 10.01.2022

Mukhaled Al-Raqadi døde d. 23 december, Marin Cacic d. 24 december, Sofiane Lokar d. 25 december og Marcos Menaldo døde 4 januar.

Marcos Menaldo fra Deportivo Marquense i Guatemala, er faldet om på banen, efter at have oplevet vejrtrækningsproblemer under træning. Han fik pludseligt hjertestop og døde i mandags. Det skriver det britiske medie Mirror.

Den 25-årige fodboldspiller forberedte sig til den kommende sæson sammen med sine holdkammerater. Dødsfaldet skete på Marquesa de la Ensenada Stadion. Menaldo fik HLR-behandling på banen og blev blev hastet til det nærliggende Hospital de Especialidades. Her konstateredes han død.

Menaldo var en populær spiller, især grundet hans indsats under klubbens succesrige titelsejr i sidste sæson. Klubbens præsident, Hernan Maldonado udtalte til mediet ESPN om den unge fodboldspillers uventede død:

“Man kan ikke komme udenom at få et chok. At dette skal ske for en ung, dynamisk og jovial person. Det er hårdt og chokerende, fordi man mister ikke kun en spiller, man mister en ven. Gud har sine planer og sine formål, men vi er kede af dødsfaldet. Det skete omkring klokken 11:00, hvor de ringede til mig for at informere mig om, at Marcos var besvimet under træningen, og de overførte ham til sundhedscentret, hvor de gjorde alt muligt. De overførte ham til hospitalet, hvor de gjorde alt, hvad de kunne. Men desværre blev han erklæret død.”

Hans død er ikke det eneste der har chokeret fodboldverdenen i de seneste uger, for for blot få uger siden var der endnu en spiller der døde af hjertestop. Nemlig den kroatiske fodboldspiller Marin Cacic. Han døde under samme omstændigheder kort inden jul, hvor han også faldt pludselig om under en træningen.

Den 23-årige spiller fik konstateret hjertestop, kort efter at være blevet transporteret til et nærliggende hospital. På lige fod med Menaldo kæmpede lægerne utrætteligt for at redde Cacics liv. Desværre var deres indsats forgæves, og den unge kroat blev erklæret død den 23. december 2021.

Også den 29 årige spiller Mukhaled Al-Raqadi er faldet om af hjertestop. Mukhaled Al-Raqadi døde efter at have kollapset under opvarmningen før Muscat FCs kamp mod Suwaiq i Omantel League. Ifølge lokale nyhedsmedier, døde den 29-årige på hospitalet efter at være blevet hastet dertil med ambulance onsdag den 22. december. Ifølge de lokale nyheder, led Muscat-forsvareren af et hjerteanfald.

Sofiane Lokar kollapsede på banen under Mouloudia Saidas kamp mod Oran Association juledag. Ifølge den tyrkiske forretning SuperHaber havde den 30-årige en kollision med sin egen målmand i det 26. minut, hvilket resulterede i en formodet hovedskade. Kort efter fik han behandling for sin skade og blev erklæret i stand til at fortsætte. Men kun ni minutter senere faldt Lokar endnu en gang om bevidstløs. 

Ambulancefolkene skyndte sig straks på banen. Lægeholdet kunne dog ikke redde Lokars liv, trods af at have udført CPR og forsøg på mund-til-mund genoplivning. 

Kilder:
https://www.republicworld.com/sports-news/football-news/what-happened-to-sofiane-lokar-30-year-old-algerian-footballer-dies-during-match.html
https://www.dagens.dk/udland/25-aarig-fodboldspiller-doed-af-hjertestop-under-traening?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1LTQeeppccK-GjpsH0yk5_b-DaweTWOPGveK1nl_f_gILIV3DByW_fh6A#Echobox=1641369108

https://www.elheraldo.hn/deportes/1507451-466/jugadores-mueren-entrenamiento-golpe-cabeza-luto
https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/crotian-footballer-dead-pitch-collapsed-25777108

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.