DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Børnelæger have børn i skole som normalt: Det er tid til at prioritere børnenes trivsel

6 Views

// DFF 06.01.2022


Det er tid til at prioritere børnenes trivsel over smittebekæmpelse, mener børnelægernes formand. Også Lærerforeningen udviser bekymring.

Klaus Birkelund Johansen, formand for Dansk Pædiatrisk Selskab og overlæge på afdelingen for børn og unge ved Aarhus Universitetshospital siger:

»Det er utroligt væsentligt for børnenes mentale trivsel, at de som lovet kommer i skole i næste uge. Så må man tage forholdsregler på skolerne, som begrænser smittespredningen og på den måde skabe tryghed for elever og lærere,« siger han.

Al data viser at forsvindende få børn bliver alvorligt syge af covid-19. Klaus Birkelund Johansen arbejder til daglig på børneafdelingen på Aarhus Universitetshospital, som er en af landet største, og der er kun to coronapositive børn indlagt. Det ene barn har influenzasymptomer, det andet er indlagt af en helt anden årsag.

Det skriver Berlingske.

»Der er til gengæld meget evidens for, at mange børn under både første og anden nedlukning havde dårlig trivsel. Der var mere ængstelse, angst, bekymring, mavesmerter. Jeg har spurgt nogle af mine små patienter, om de glæder sig til at begynde i skole igen. En svarede, at hun var holdt op med at håbe på noget, for så blev hun ikke skuffet. En anden, at hun var holdt op med at tro på, hvad de voksne sagde. Det er udtryk for den mistillid, som børn har fået til tilværelsen,« 
Sådan siger Klaus Birkelund Johansen.

Kilde:https://www.berlingske.dk/danmark/hoej-smitte-eller-ej-boernelaegerne-vil-have-boernene-i-skole-efter-nytaar

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.