DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Israelske eksperter uenige og tøver med det fjerde C-19 stik

270 Views

// DFF 03.01.2022

TV2 beretter at Israel meldte ud for en uge siden, at landet var det første land i verden som snart vil tilbyde sin befolkning et fjerde vaccine stik mod C-19.

Men Israels sundhedsmyndigheder tøver med at sætte processen i gang, da førende medicinske eksperter er uenige om, hvorvidt det overhovedet er en god ide med et fjerde stik.

Anbefalingen kom ellers fra den Israelske regerings rådgivningspanel, men fordi man kunne se, at effekten af det tredje vaccinestik var begyndt at aftage, opstod der tvivl om hvorvidt det fjerde stik var en god idé. Det fjerde stik skulle gives til alle over 60 år, sundhedspersonale og personer med svækket immunforsvar.

Naftali Bennett, Israels premierminister sagde dette om anbefalingen:

“Den israelske befolkning var den første i verden til at modtage det tredje vaccine stik, og vi fører fortsat an med det fjerde stik”. 
Sådan sagde Bennet til New York Times, som vælger at skrive i deres overskrift, at eksperter mener det fjerde stik kan skade kroppens evner til at modstå C-19. Men israels egne eksperter er uenige og ivrige for at vinde førstepladsen i vaccine ræset.

Israel er et af de lande i verden med flest vaccinerede: 6,4 millioner ud af landets 9,3 millioner indbyggere har fået to stik. 4,1 millioner af dem har fået det tredje stik.

Kilder:

https://nyheder.tv2.dk/udland/2021-12-29-israel-varslede-fjerde-stik-men-nu-toever-myndighederne

https://www.nytimes.com/2021/12/23/world/middleeast/israel-vaccine-4th-dose.html

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.