DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Total ødelæggelse af DFF “Kuben” i indre København

1,029 Views

// DFF 29.12.2021

Under juledagene blev Danmarks Frie Fjernsyns kunstudstilling totalt ødelagt af hærværk. En af de frivillige som arbejder i “Café Fri”, et socialt mødested indrettet inde i “Kuben” udstillingen, opdagede skaderne da han kom forbi for at se til udstillinger.

Udstillingen har stået i Københavns indre by på forskellige torvepladser siden maj 2020, og er gennem tiden blevet udsat for hærværk utallige gange. Men alle gangene har DFF vurderet at skaderne kunne repareres, men denne gang har det været umuligt at genskabe udstillingen, da den er totalt skåret i stykker og flået fra hinanden.
Man siger at den største anerkendelse af kunsten er, når den bliver ødelagt. Ofte bliver kunst ødelagt fordi den peger på nogle sandheder om samtiden, som mange ikke tåler at høre da de provokerer for meget, til at kunsten kan stå urørt. Det gælder specielt i det offentlige rum. Vi kender til historien om bogafbrændingerne under anden verdenskrig, hvor de vigtigste bøger blev brændt af, fordi de ikke kunne accepteres af myndighederne da indholdet ofte gik imod de løgne som regeringerne spredte.

Udstillingens indhold, som nu er ødelagt, handlede om “Den falske Pandemi”, Viden om corona, børne og unge tv, naturen brænder og kropspositiv nøgenkunst.

Nye stofprints er under udarbejdelse, så udstillingen igen kan skabe debat og refleksion i Københavns indre bybillede. 

Udgifterne til de nye print overgår midlerne på Danmarks Frie Fjernsyns konto. Så donationer til DFFs landsindsamling er meget velkomne og der kan doneres på Mobilepay 434193 eller via konto overførsel til DFF: 9570 13196710. Husk at notere dit navn i kommentarfeltet + formålet med donation. Tusind tak for dit bidrag.

4 thoughts on “Total ødelæggelse af DFF “Kuben” i indre København

  1. trist er det, men agression fører ingen veje – vi skal skal faune vore næste og bevare roen og tilliden.
    Nytårsaften er jo en aften med megen alkohol, og det ville næsten være for godt til at være sandt hvis “Kuben” kunne stå natten igennem uden “sår”.

  2. En organiseret kriminalitet’s organisation, lader sig ikke berøre af uorganiserede utilfredse.
    Forekommer der tiltag af organisering blandt de ikke organiserede, af væsentlig grad, blive de fremtrædende aktører bremset helt ell delvist..

    Vi sidder i saksen, har gjort det siden Atlantis +- og det ser sgu ikke lyst ud, og noget tyder på at en kulturel reset er under udførelse alá som sidst, Romerrigets endeligt..

Leave a Reply

Your email address will not be published.