DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Vaccinekrav indføres for 184.000 privatvirksomheder i New York fra 27. december

227 Views

// DFF 18.12.2021

Nu skal alle privatansatte vaccineres for at kunne gå på arbejde – test er ikke nok. Det skriver Berlingske.

Et kæmpe antal private virksomheder i New York, bliver den 27. december omfattet af bystyrets nye vaccinekrav for at kunne arbejde. Følger man ikke kravet, risikerer man blive sendt hjem uden løn.

Baggrunden for dette er den nye Omikron-varianten af covid-19 som får byens borgmester, Bill de Blasio, til at kræve alle privatansatte vaccineret.

I New York er der ca.184.000 private virksomheder.

I New York er der i forvejen indført stramme vaccinekrav. Man skal være vaccineret for at gå på restaurant, træne i fitnesscenteret eller gå i biografen. Også alle lærere og andre ansatte på skoler skal være vaccineret mod covid-19.

Borgmester Bill de Blasio er dog ikke tilfreds, han vil indføre dette nye tiltag for at få flere til at lade sig vaccinere. Han kalder vaccinen en “Key to NYC”.

Det skriver en række internationale medier, herunder The New York Times, NBC og Financial Times.

Mandag d. 27. december udvides vaccinemandatet der i denne form, er det første af sin slags i USA.

»Test vil ikke være et alternativ,« siger borgmesteren og fortsætter »Vi har i New York valgt at udføre et forebyggende angreb for at gøre noget modigt, der kan stoppe den yderligere spredning af covid-19 og de farer, sygdommen udgør for os alle,« sådan siger Bill de Blasio i et interview med MSNBC.

Kravet indebærer at man skal være fuldt vaccineret med to doser eller en enkelt dosis med Johnson & Johnson.

Børn i alderen 5-11 år er også med i den gruppe, som skal kunne fremvise vaccinationsbevis for at kunne deltage i en række aktiviteter som at spise på restaurant indendørs og deltage i indendørs sport.

New York er langt fra den eneste by i USA, hvor der er blevet indført vaccinekrav. Det samme gælder i byer som Washington D.C., Los Angeles og Boston. Dog varierer omfanget af kravet en del.

Kilde:
https://www.berlingske.dk/virksomheder/new-york-strammer-skruen-alle-privatansatte-skal-lade-sig-vaccinere

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.