DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Coronakrisen tømmer statskassen – 1874 milliarder er brugt indtil nu

1,796 Views

// DFF 11.12.2021

Ifølge en artikel i Berlingske, er der brugt 80 milliarder på direkte coronaudgifter til og med juni. Men det er kun mindre del af alle udgifter.

Coronakrisen koster Danmark tusindvis af milliarde og pengene der bruges, går til økonomiske hjælpepakker til virksomheder,  offentlig forvaltning og service, værnemidler, vacciner,tests. Udover disse udgifter, har vi alle de mistede arbejdstimer pga tests og isolation, som koster Danmark dyrt i tabte skatte kroner.

Det koster fx 100 milliarder om året, når alle skal testes to gange om ugen. Det skrev Berlingske tilbage i februar 2021 og ifølge en ny analyse fra Danmarks Statistik er 80,1 milliarder kroner direkte identificerbare coronarelaterede udgifter, fra marts 2020 til og med udgangen af juni i år.

I samme periode løber drifts- og kapitaludgifter for offentlig forvaltning og service op i hele 1874 milliarder kroner.

Udgifter til corona forventes endda at stige og siden juni i år er der røget yderligere 8,8 milliarder afsted til hjælpepakker og derudover forventes der at blive udbetalt op mod 15,8 milliarder kroner til minkaflivninger.
Kilder:
https://www.berlingske.dk/business/coronakrisen-koster-danmark-milliarder-i-direkte-udgifter
https://www.berlingske.dk/oekonomi/oekonomer-maaber-over-regeringens-nye-teststrategi-det-bliver-voldsomt

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.