DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Megafon-måling afslører dyb splittelse om vaccinetvang i Danmark

418 Views

// DFF 10.12.2021


Østrig har indført vaccinetvang og nu overvejer Tyskland at gøre det samme. Skulle det tvungne stik komme på tale i Danmark, er danskerne angiveligt dybt splittede i deres holdning. Det skriver TV2 som har deres information fra en Megafon-måling der er foretaget for nyligt.

Målingen viser at 45 procent er modstandere af vaccinetvangen, og 21 procent er i høj grad modstandere. 39 procent er tilhængere af vaccinetvang, og 18 procent er i høj grad tilhængere. 16 procent svarer “hverken eller” eller “ved ikke” til spørgsmålet om tvangen.

Megafon-målingen er foretaget d. 2 og 3 december og 1.162 mennesker deltog.

Michael Bang Petersen, professor på Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet og leder af “HOPE-projektet”, der bla. har til formål at kortlægge danskernes holdninger om tillid til regeringen og sundhedsmyndighedernes håndtering af pandemien, er ikke overrasket:

“Det peger i samme retning, som andre data vi har” siger han.

Professoren mener at modstanden skyldes at ingen politiske partier i Danmark endnu har talt for at indføre vaccinetvang i Danmark. Han mener at det kan ændre sig, fordi danskerne plejer tilpasse sig de holdninger som politikerne har på Christiansborg.

Kilde:
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-12-05-danskerne-er-dybt-splittede-om-vaccinepligt

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.