DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Dansk professor har svært ved at se, at corona er samfundskritisk og advarer mod usunde restriktioner

640 Views

// DFF 07.12.2021

“Professor i Biologi ved Københavns Universitet, Morten Petersen kan ikke forstå, hvorfor corona igen er blevet betegnet som en samfundskritisk sygdom.”

Sådan skriver Ekstrabladet.

Corona er igen betegnet af myndighederne som en samfundskritisk sygdom, efter at sygdommen ellers blot få måneder forinden blev erklæret det modsatte.

Professor i biologi ved Københavns Universitet Morten Petersen svært ved at forstå denne nye beslutning fra myndighederne. Han det for få dage siden “rystende” i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad at myndighederne igen opgraderede corona til en samfundskritisk sygdom. Han siger til EB:

“Når man kigger på tallene, så har jeg svært ved at se, at corona er samfundskritisk på nuværende tidspunkt. Alle de udsatte er jo vaccineret dybest set. Vi har skabt en immunitet i en stor del af befolkningen. Man kan altid have en holdning til, hvor mange mennesker må blive syge, men der kommer et tidspunkt, hvor man må spørge, skal vi presse det meget langt under influenza-niveau?”

Covid-19 blev igen erklæret en samfundskritisk sygdom på et pressemøde d. 8. november 2021.

Overlægeforeningen udtaler til TV 2, at hospitalerne er ved at kunne mærke presset, efter flere patienter er blevet indlagt med corona, og der samtidig er personalemangel på hospitalerne, men Morten Petersen mener ikke, at man kan give corona skylden for problemerne på hospitalerne.

“Hvis vi som et af verdens rigeste lande ikke kan håndtere 400 indlagte corona-patienter, så er det klart, at der er et problem. Jeg siger ikke, om det er medarbejdernes eller politikernes skyld, men det er jo ikke corona, der er problemet, det er den samlede byrde på hospitalerne.” Professoren mener også at dét at vi som mennesker har ændret syn på hinanden, og ser på hinanden som smittebærere, er usundt:

“Folk er blevet bange for hinanden, vi er blevet smittebærere.”

Professoren i biologi er også bekymret over, at håndteringen af corona sætter kæmpe begrænsninger for vores liv.

“Man går så dramatisk til værks for at redde alle for en sygdom, men det har altså konsekvenser, og der bliver nødt til at være en balance. Vi skal alle dø, men indtil da skal vi leve” siger Morten Petersen.

Kilde:https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/professor-undrer-sig-har-svaert-ved-at-se-at-corona-er-samfundskritisk/9005065

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.