DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Splittelse i sindet hos en fuldt vaccineret

511 Views

// DFF 06.12.2021

Er mistillid til sundhedsvæsenet, sundhedsmyndighederne og regeringen, ikke mere skræmmende end følgerne af selve sygdommen?

I en kommentar i Berlingske skriver Tom Jensen med titlen “Den tredje coronavinter kan blive den mørkeste” rejses spørgsmålet om ikke konsekvenserne for de nedlukninger, coronapas og tvangsvaccineringer Europa påtvinges lige nu, ikke kan skabe uoverskuelige konsekvenser for  samfundet.

Han stiller også dette spørgsmål:

»Og ja, grader af de samme problemstillinger kan opstå, hvis hele befolkningen efter at have ladet sig vaccinere med det, der er blevet udlagt som corona pandemiens store gamechanger, alligevel igen skal trækkes igennem en stor og skadelig nedlukning,« skriver Tom Jensen.

Over hele Europa mener Tom at der sænker sig et urovækkende mørke, fremtvunget af den fjerde eller femte bølge, som lige nu ruller hen over kontinentet.

Fx I Østrig har regeringen opdelt befolkningen i to: De vaccinerede og de ikke-vaccinerede. Enten eller, er afgørende for ens grundlæggende rettigheder.

De vaccinerede kan færdes frit. De uvaccinerede må ikke forlade deres hjem, med mindre de skal på arbejde, købe ind eller motionere. Gør de det alligevel, får de kæmpe bøder.

Tyskland står på tærsklen til at indføre obligatorisk vaccination og fængsel til vaccine benægtere og i Grækenland tvinges alle over 60 år til at blive vaccineret, ellers vanker der månedlige bøder på 100 EURO.

Godt nok mener forfatteren af læserbrevet, som er fuldt vaccineret, at de uvaccinerede er uansvarlige og bør lade sig stikke for at de vaccinerede ikke skal lide under regeringens restriktioner. Men alligevel stiller han dette spørgsmål:

“…en ny, stor nedlukning risikerer at rokke ved tilliden til myndighederne og vaccinerne hos en del af de mange, der indtil nu har fulgt myndighedernes råd. Det ville også være fatalt, og derfor er det så afgørende, at en ny nedlukning ikke kommer. Udover alt det skadelige, den ville afstedkomme; økonomisk, menneskeligt, mentalt.

Tom foreslår i stedet en mindre nedlukning, målrettet det han kalder “de uansvarlige”, så de vaccinerede kan blive ved med at leve livet som normalt.

Men alligevel mener han ikke at man skal dele samfundet op i A og B hold, Han siger at “Det skal man lade være med. Det vil være et ret fundamentalt opgør med, hvordan vi betragter borgernes rettigheder, hvis de fremover blandt andet kan afhænge af den enkelte borgers villighed til at lade sig underkaste den ene eller den anden obligatoriske medicinske behandling. 

Den splittelse, det kan udløse i et samfund, den mistillid det kan så til sundhedsvæsenet, sundhedsmyndighederne, regeringen, ja, sågar mellem de enkelte borgere, er for mig at se potentielt og på længere sigt mere skræmmende end følgerne af selve sygdommen.

Og ja, grader af de samme problemstillinger kan opstå, hvis hele befolkningen efter at have ladet sig vaccinere med det, der er blevet udlagt som coronapandemiens store gamechanger, alligevel igen skal trækkes igennem en stor og skadelig nedlukning.”

Kilde:
https://www.berlingske.dk/kommentatorer/tom-jensen-den-tredje-coronavinter-kan-blive-den-moerkeste

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.