DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

SSI: Antallet af smittede og døde efter vaccination stiger

944 Views

// DFF 05.12.2021

Antallet af personer der smittet med coronavirus eller døde efter vaccination, stiger fortsat. Sådan skriver Berlingske.

SSI udtaler til Berlingske, at det er forventet, at antallet af vaccinerede, der får corona, stiger. Det er ifølge SSI blandt andet fordi virkningen af vaccinerne aftager over tid. Samtidigt skriver Berlingske at SSI udtaler at “få med tredje stik smittes”.

Ny rapport fra Statens Serum Institut viser at 62.733 der er smittede, er alle fuldt vaccinerede. Rapporten er fra 27. december 2020, hvor de første danskere fik første stik, til og med sidste uge, som var uge 46.

Ved den forrige statusrapport, der løb til 7. november, var andelen lavere, nemlig 0,93 procent.

»Overordnet kan man sige, at vi ser et stigende antal covid-19-infektioner, efter at folk er blevet fuldt vaccineret i det primære vaccinationsforløb og skulle have fuld effekt af vaccinen. Samtidig har vi siden uge 41 set et stigende antal covid-19-relaterede indlæggelser blandt folk, der er blevet vaccinerede og har fuld effekt af vaccinerne,« sådan lyder det fra afdelingschef Palle Valentiner-Branth i en pressemeddelelse.

Ifølge SSI har »covid-19-relaterede dødsfald efter vaccination«, siden marts i år ligget stabilt med få tilfælde. Men der er dog set en stigning i efteråret sammenlignet med sommerperioden, bemærker instituttet.

Kilde:
https://www.berlingske.dk/danmark/antal-gennembrudsinfektioner-stiger-faa-med-tredje-stik-smittes

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published.