DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Vinter-OL: Nye kinesiske corona restriktioner tvinger danske håndbold atleter til vaccinering

165 Views

// DFF 24.11.2021

BT skriver at OL-atleter, som rejser til Beijing til februar for at deltage i vinter-OL, er tvunget til at være vaccineret, ellers kan de ikke deltage. De nye restriktioner i den kinesiske hovedstad, betyder, at at man enten skal være færdigvaccineret eller gå i karantæne i 21 dage før adgangen kan gives.

Men 21 dages karantæne er ikke realistisk, hvis man skal deltage i legene, så vaccination er den eneste mulighed, mener Mikkel Sansone Øhrgaard:

“Med de regler, der er sat op for ikkevaccinerede, giver det sig selv. Smider du en professionel atlet ind i 21 dages karantænerum, hvor vedkommende ikke kan opretholde sin normale, daglige gang med træning, spisning og fysisk aktivitet, er man ikke klar til at deltage til OL. Vi har ikke det fulde overblik over, hvor vi står vaccinationsmæssigt. Vi foretager lige nu en forespørgsel hos kvinderne om, hvem der er vaccinerede og ikke er,” siger Mikkel Sansone Øhrgaard, som er chef de mission for det danske OL-hold i Beijing.

Kort sagt, så har ikkevaccinerede atleter ingen adgang til OL, hvis de vil være konkurrencedygtige. Mikkel Sansone Øhrgaards holdning ifølge BT er, at man skal rette ind efter Kinas krav.

Vinter-OL i Beijing afholdes fra fredag 4. februar til søndag 20. februar 2022.

Kilde:
https://www.bt.dk/ol/nye-restriktioner-inden-ol-med-de-regler-giver-det-sig-selv

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *