DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

SSI tæller brækkede ben, hofteoperationer, kræftpatienter og psykisk syge, med som coronaindlagte

367 Views

// DFF 22.11.2021

Foto af Frederic Köberl

Statens Serum Instituts (SSI) tæller mange af de indlagte patienter, der ikke indlagt på grund af corona, med i daglige coronaopgørelser. Det skriver Politiken, Berlingske, Ekstrabladet og Jyllandsposten.

Patienter med brækkede ben, patienter med hofter der skal udskiftes, kræftpatienter og psykisk syge, der er indlagt i psykiatrien. De tælles alle med som indlagte, hvis de konstateres smittet med coronavirus.

Derfor kan det være svært at sige, hvor mange af de indlagte, overhovedet er indlagt på grund af corona.

Politiken skriver at i Region Midtjylland var 34 procent af alle covid-indlæggelser i oktober ikke på grund af covid-sygdom, men på grund af noget helt andet.

Region Nordjylland, var det i august, september og oktober 21%, 36% og 31 % af de “coronaindlagte”, der ikke var indlagt på grund af corona.

ifølge SSI var der I Region Hovedstaden var der 185 corona indlagte tirsdag 9. november. Ud af de 185 patienter, var 24 indlagt på et psykiatrisk hospital, 21 var indlagt på et somatisk hospital af andre årsager end corona, og 26 var inde og ude af hospitalet samme dag, uanset om årsagen var corona.

Sundhedsordførere fra Venstre og De Radikale mener at opgørelserne kan give et misvisende billede af, hvor alvorlig smitte situationen er.

Stinus Lindgren, der er sundhedsordfører for De Radikale siger til Politiken at:

“Vi skal vide, hvem de indlagte er, for det siger noget om, hvor alvorlig sygdommen er”

Politiken skriver at Statens Serum Institut er ikke vendt tilbage på deres henvendelse tirsdag og ifølge Politiken, arbejder SSI på et notat om coronaindlæggelser.

Kilde:https://www.berlingske.dk/danmark/patienter-med-braekkede-ben-taeller-som-coronaindlagte

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *