DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Australien: Victorias regering nedskalerer nye pandemilove på grund af store protester

2,005 Views

// DFF 20.11.2021

Foto: Screenshot fra youtube

Ifølge ABC news og 7News i Australien er politiet er i alarmberedskab i Parlaments Huset i delstaten Victoria, efter store protester over de kontroversielle nye pandemi love der er blevet debatteret heftigt i Australien de seneste dage. Lovene er blevet udvandet i den 11. time, men kritikere siger, at ændringerne ikke er nok og debatten fortsætter derfor ud over aftalt tid.

Delstatsregeringen oprettede et nyt lovforslag, for at erstatte Victorias nødstatslove, som blev brugt under COVID-19-pandemien, men som skulle fornyes hver fjerde uge.

Lovene giver regeringen det juridiske grundlag for lockdowns, obligatorisk maskebæring, vaccinemandater og udgangsforbud i ubestemte tidsperioder.

Den nye lovgivning kan give bøder på op til $90.500 for mennesker, der sætter andres helbred på spil ved at bryde en regel og virksomheder kan få bøder op op til $452.500 og den omfatter også en beskrivelse af hvordan QR-kodedata kan bruges til at styre befolkningen.

Tusinder af demonstranter troppede op uden for parlamentet i Victoria, mens politiet står på trappen og vogter indgangen og en gruppe af demonstranter har opholdt sig på trapperne til parlamentet i Victoria i løbet af de sidste par uger i døgndrift, for at stoppe den lye lov.

Efter at lovgivningen blev offentliggjort, kaldte oppositionslederen Mathew Guy lovgivningen for “et utroligt angreb på demokratiet”.

Også Victorian Bar Association, som repræsenterer mere end 2.000 advokater, udtrykker tidligere på måneden bekymringer om lovgivningen. 

Kilde:https://www.abc.net.au/news/
https://www.youtube.com/watch?v=PlJBhFNi1-I&ab_channel=7NEWSAustralia

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *