DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

The Daily Show, Episode 66. Om depression og lægernes hjernevask

95 Views

// DFF 2021

(Optaget d. 24. august 2021)

En af de store folkesygdomme er depression og den rammer hele 30% af befolkningen i den vestlige verden. På ethvert givent tidspunkt er 5-10% deprimeret.

Patienterne får naturligvis til lægen for at få hjælp, men læger tilbyder for de fleste ikke andet end piller, men antidepressiverne virker desværre ikke. Den lille effekt der kan opstå, er ren placebo effekt.

Søren undrer sig over hvorfor lægerne fortsætter med at udskrive medicinen, for de burde kunne se, at de ikke hjælper. Det er som om at lægerne ikke kan få øje på kærligheden til patienterne og de lader til at være mere interesseret i status og penge end i at hjælpe deres patienter.

Heldigvis kan man sige at depressionen er en spontan helbredelsesprocess, hvor alle traumerne fra barndommen er klar til at blive bearbejdet.

Men igen, så er man som patient uheldigt stillet, for hos lægerne bliver man hjernevasket til at tro en masse ting, der forhindrer ens egen personlige vækst og selvhelbredelse. Det allerværste ved den kemiske medicin er i sidste ende, at man underkaster sig lægen.

Sørens budskab i denne episode er som den gamle kliche: Hvor der er en vilje, er der en vej og helbredelsen er lige ved dine fingerspidser, hvis du ønsker den.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *