DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Professor i sundhedsøkonomi ved SDU: Søren Brostrøm blev beordret til droppe sin faglighed. – Han fik kort efter nyt job i WHO

262 Views

// DFF 19.11.2021

»Før du svarer, skal du forlade ansvaret for proportionalitet i anerkendelse af et ekstremt forsigtighedsprincip,« Sådan skrev Per Okkels. 

Ifølge professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet, Jes Søgaard betyder beskeden “forlade ansvaret for proportionalitet” at Søren Brostrøm blev beordret om at ignorere sin faglighed som embedsmand.
Det skrev Berlingske i en artikel i maj 2020. 

Bydeformen er afgørende for om dette er en opfordring eller en ordre. For da beskeden er skrevet i bydeform, så kan man ikke påstå, at det er ikke et høfligt forslag at Søren Brostrøm skal forlade proportionalitetsprincippet, som er noget af det mest essentielle i en embedsmænds faglighed. Uden proportionalitet kan en fagmand ikke opveje konsekvenserne af en given handling op imod handlingens effekt.

For eksempel kan man ikke opveje omkostningerne ved at lukke et samfund ned for at undgå smittespredning mod en masse aktiviteter i samfundet, som vi gerne vil have, der sættes på pause. Det kan fx være i sundhedsvæsenet, hvor operationer og behandlinger udsættes. 

Men samfundsøkonomien eller frihedsrettighederne er også nødvendige at tage i betragtning, i forhold til de 1000 mill pandemien indtil nu har kostet danskerne. Den slags afvejninger skal embedsmænd stå for. Det er normalt det, vi forstår ved faglighed i embedsværket.

Brostrøm blev i september samme år indstillet som kandidat til WHO’s globale bestyrelse og de seneste tre år har han været repræsentant for Danmark i WHO’s regionale bestyrelse for Europa og de seneste to år som formand.

Kilder:
https://www.skrivunder.net/erkla?fbclid=IwAR1ZUNsiiAtcKCwQSgL7dPigRtmzeAaXMtEPvTWTpx5fYh0vM00uKQCRn5s

https://www.berlingske.dk/danmark/sundhedsoekonom-om-besked-til-brostroem-den-er-grim-den-her

https://www.avisen.dk/soeren-brostroem-faar-toppost-i-who_620765.aspx

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *