DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Spidskandidat nægter at vise coronapas og nægtes adgang til debatarrangement

136 Views

// DFF 17.11.2021

Foto: Profilbillede fra facebook.

Christel Gall, byrådsmedlem i Odense byråd, formand og spidskandidat for De LokalNationale, synes ikke det føles trygt at dele sine personfølsomme data med arrangørerne af valgfolkefesten i Odense, der bliver afholdt i forbindelse med kommunalvalget. 

Hun føler sig derfor nødsaget til at blive væk fra debatarrangementet, der ellers var planlagt for at en række spidskandidater og kandidater kunne møde op overbevise gennem debat, de fremmødte om, at de skal stemme på dem. Men det bliver uden Christel Gall, selv om hun egentlig gerne ville have deltaget i  debatterne og ikke mener det er lovligt. Men TV 2 Fyn har indført kravet om coronapas, for at komme ind til valgfolkefesten og de står fast. 

Gall udtaler til TV2: 

“Jeg kan ikke se nogen grund til at vise, at jeg ikke er syg. Jeg vil ikke vise mine data til andre. Jeg synes, det giver en falsk tryghed”

Christell Gall har måttet finde en som kan debattere i stedet for hende og siger endvidere:

“Vi mener, at politiske arrangementer er undtaget af reglerne, men jeg været nødt til at give Asbjørn Andersen min plads i debatterne, jeg skulle have deltaget i”

Ifølge redaktions- og beredskabschef på TV 2 Fyn, Mads Boel, er det vigtigt at være forsigtig.

“Det pågældende arrangement bliver holdt i et kulturhus, som er omfattet af regler om coronapas, og derfor har vi valgt kun at lukke folk ind, der kan vise et coronapas.”

Asbjørn Andersen er nummer to på partiets liste og fik lov at deltage, fordi han lige har været syg, fortæller Gall som siger at:

“Han har det ellers på samme måde som mig omkring coronapasset. Han har været syg, og er derfor blevet testet. Hvis ikke han havde været syg, var han heller ikke blevet testet, så han kunne være her i dag.”

Se også DFFs artikel om samme emne: “Brud på Grundlovens §79?” her: https://www.danmarksfriefjernsyn.dk/nyheder_v/nyhedsartikler/

Kilde:https://nyheder.tv2.dk/lokalt/2021-11-14-spidskandidat-melder-fra-til-debat-vil-ikke-vise-coronapas

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *