DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

The Daily Show, Episode 54: Om vores fortolkning af virkeligheden

159 Views

// DFF 2021

Vores model af virkeligheden er langt hen ad vejen religiøs, selvom vi ikke ser det. Den er baseret på en masse grundsætninger som vi tror på, der ikke er sande.

Kirken havde stor magt over folks sind indtil naturvidenskaben kom. Den økonomiske udvikling gjorde, at folk fokuserede og troede på naturvidenskaben.

Med den nye naturvidenskab kom også den kemiske medicin. Folk begyndte at tro på en simpel kemisk helbredelse, med penicillinen som det gode eksempel, som faktisk virker mod Syfilis og lungebetændelse. Men der var langt flere eksempler på at det ikke virkede.

Søren anbefaler Thomas Kuhns bog “Structure of scientific revolutions”, som rystede ham da han selv læste den for mange år siden. Den beskriver at videnskaber følger kulturen og udvikler sig i spring, kaldet paradigmer, med helt forskellige præmisser.

Der er en beskrivelse af verden, som vi køber ind i og som gør os til slaver af magthaverne. En tredjedel af danskerne er fx kronisk psykisk syge og en tredjedel er kronisk fysisk syge. Når vi er syge, går de fleste med det samme til lægen og vil have piller, selvom de ikke virker, men vi ændrer ikke adfærd fordi vi er så hjernevaskede, at vi tænker det blot var gået endnu værre uden pillerne.

Vores beskrivelse af verden er meget sårbar over for manipulation, og det er derfor reklamer virker så godt. Vi bliver påvirket helt ubevidst og så ændrer vi automatisk vores adfærd.

Meget af hvad vi tror på er ren manipulation, fordi nogle gerne vil have magten over os – og hvis vi så nemt kan styres gennem løgnehistorier fra medierne, så kan man konstatere at vi blevet slaver. 

Vi må begynde at rydde op i vores naive beskrivelse af verden, siger Søren. Se mere i denne episode af The Daily Show på Danmarks Frie Fjernsyn.

Husk også at dele vores programmer med alle I kender, så vi kan få de vigtige budskaber ud til flere.

Tak!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *