DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Forsker fra Pfizer afslører: Der slækkes på patientsikkerhed og dataintegriteten i forbindelse med vaxxineforsøg

539 Views

// 04.11.2021

Nye afsløringer af dårlig praksis hos et kontrakt firma, der hjælper med at udføre Pfizers centrale covid-19-vaxxineforsøg, rejser spørgsmål om dataintegritet og regulatorisk tilsyn.

I efteråret 2020 udgav Pfizers formand og administrerende direktør, Albert Bourla, et åbent brev til de milliarder af mennesker rundt om i verden, som investerede deres håb i en sikker og effektiv covid-19-vaxxine for at afslutte pandemien:
“Som jeg har sagt før, så arbejder vi med “the speed of science” skrev Bourla og forklarede offentligheden, hvornår de kunne forvente, at en Pfizer-vaxxine blev godkendt i USA.

Men for forskere, der testede Pfizers vaxxine flere steder i Texas i løbet af efteråret, kan hastigheden på forsøgene have kostet dataintegriteten og patientsikkerheden. En regional direktør, der var ansat i forskningsorganisationen Ventavia Research Group, har fortalt til “The BMJ“, at virksomheden forfalskede data, afslørede patienternes identitet, hyrede utilstrækkeligt uddannede vaccinationspersonale og var for langsomme med at følge op på bivirkninger rapporteret i Pfizers pivotale fase III-forsøg. 
Personale, der udførte kvalitetskontrol tjek, var overvældet af mængden af problemer, de fandt. Efter gentagne gange at have underrettet Ventavia om disse problemer, sendte den regionale direktør, Brook Jackson, en e-mail til US Food and Drug Administration (FDA). Ventavia fyrede Brook Jackson senere samme dag. Jackson har forsynet nyhedsmediet “BMJ” med snesevis af interne virksomhedsdokumenter, fotos, lydoptagelser og e-mails.

Læs mere her:
https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2635?fbclid=IwAR0k1q_YCwqQwl9UOcb3_3zKieh65y04QogX7eAOPpNc5rHX0HxorXWDHpg

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *