DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

The Daily Show, Episode 49: Om terapi

85 Views

// DFF 2021


Søren startede i eksistentiel psykoterapi da han blev skilt fra sin forrige kone, da det var ulykkeligt og problemerne gik ud over hans søn Alexander.

Terapeuten der projicerede djævlen på Søren, var dog ikke dygtig, men endte med at hjælpe Søren alligevel. Søren søgte hjælp for at ville have kærlighed til verden og hjælpe andre, og da han blev fri og glad og stoppede terapien og han ville blive terapeut selv, hvilket det gik fint. 

En af de ting Søren underviser i selv idag er, at vores personlighed består af en masse gammel usand læring og at der bagved er bevidsthed, fornuft og kærlighed, men man skal finde det frem for at blive den bedste version af sig selv. Er man syg, er mørket ofte for kraftigt til at man kan stå imod det alene og derfor er det en god idé at få hjælp fra terapeuten til at vinde over mørket i sig selv. Terapeuten skal så få lyset til at gro og hjælpe patienten vinde kampen over mørket.

Den eksistentielle terapi er ældgammel, helt tilbage fra det antikke Grækenland, 400 år før Kristus. Vi lærer om Hippokrates, som udviklede den perfekte medicin, nemlig den holistiske. Han blev elsket og æret af sin samtid.

Vi mennesker har den bygningsfejl, at vi køber ind i synspunkter, som ikke er sande. Og når vi køber de her synspunkter, bliver det vores opfattelse af virkeligheden, som ender med at bekræfte sig selv. Sindet er selvbekræftende. Vi samler snavs op og bekræfter os selv i det, det betyder at vi alle derfor er fundamentalt sindssyge.

Folk tror fx på at der er en farlig coronavirus. Du køber ind i den vanvittige fortælling, fordi autoriteter bilder dig den ind og det er sørgeligt, at vi kollektivt er så dumme, at man bare kan bilde os ting ind, der ikke er sande.

Søren har skrevet 25 bøger om evidensbaserede holistisk mind/body medicin. De vigtigste bøger er en serie på 8 bøger som omhandler den traditionelle hippokratiske holistiske medicin i en videnskabelig udgave, for der er brug for den medicin i vores moderne tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *