DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Politisk Analyse. Episode 4 med Michael Kastis: Pengesystemet, Del 2

177 Views

// DFF 2021

Stater har overdraget pengeskabelsen til kommercielle banker, hvilket betyder, at et stort magtprivilegie er centraliseret på meget få hænder. Betyder det også at pengenes værdi kan kontrolleres i det skjulte, og at man ved at regulere den kan stjæle købekraften fra almindelige borgere? Hvad betyder det hele taget når pengeværdien, frem for at basere sig på arbejde og produktivitet, kan påvirkes af selvejende institutioner, som taster et stort antal 0’er ind på en computer? Michael Kastis forsøger at komme nærmere på problematikken ved hjælp af grafer og billedliggørende eksempler på svindel i systemet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *