DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Sundhedsstyrelsens markedsføring af Covid-vacciner har ført til politianmeldelse.

697 Views

// DFF // 21.06.2021

Foto: Politi pressefoto, Kim Matthai Leland

Sundhedsstyrelsen kampagne for at få danske indbyggere, unge som ældre, til at lade sig vaccinere imod Covid, der tidligere har vagt kritik blandt sundhedsfaglige eksperter, har nu også ført til en politianmeldelse af myndigheden.

Fire foreninger ved navn aktivinfo.dk, aktiveborgere.nu, Sandhedens Time og Brancheforeningen for Dansk Erhvervsliv står bag politianmeldelsen af markedsføringen, som de åbent kalder ”populistisk” og kritiserer for at være reklame for lægemiddelgiganter.

Anmeldelsen sker på baggrund af lægemiddellovens §63, der handler om at ”reklame for et lægemiddel skal være fyldestgørende og saglig, og den må ikke være vildledende og overdrive lægemidlets egenskaber(…)”. De fire foreninger bag anmeldelsen kalder Sundhedsstyrelsens kampagne for ”et lægeetisk problem” og har desuden også meldt Sundhedsstyrelsen til ombudsmanden.

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *