DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Dansk firma tjener 3600 millioner om året på “gratis” kviktests – mens danskerne betaler regningen

577 Views

// DFF 19.06.2021

Copenhagen Medical, selskabet som står for kviktestning i København, kom på banen da den ekstremt velhavende Jeppe Handwerk forudså behovet for kvik tests, og af egen formue satsede 14 millioner på indkøbet af kviktests fra Korea. Det skriver Berlingske d. 14. juni 2021.

Da sundhedsministeren i efteråret besluttede at benytte firmaet i hovedstadsområdet, skulle det snart betyde en massiv indkomst for selskabet.

For hver kviktest, der bliver udført, får Copenhagen Medical nemlig mellem 100 og 200 kr fra Staten. Det betyder at det private selskab tjener cirka 10 millioner kr om dagen pga. regeringens testkrav, der gælder for at kunne tage på arbejde, deltage i kulturlivet, træne, ud at spise, rejse eller gå i skole.

Jeppe Handwerk er gode venner med Kronprinsen tilbage fra hans tid i frøkorpset. Handwerk har fået en enorm hjælpende hånd fra bankerne, og havde ellers ikke fået en fod indenfor på det lukrative marked for kviktests i Danmark. 

Covid-testning har kostet skatteyderne omkring 2 milliarder om måneden. I betragtning af de manglende videnskabelige belæg for, at covid-foranstaltningerne overhovedet gør nytte, så er det en tvivlsom brug af ressourcer, der i stedet kunne investeres i bæredygtighed eller reel velfærd. Der findes 40 testcentre i Region Hovedstaden

Mange tror fejlagtigt at det er gratis at blive testet, og sådan markedsføres testene også på firmaets hjemmeside, men det er oplagt at konstatere at en større forretning ligger bag denne politiske teststrategi som danskerne selv betaler gennem deres skattekroner.

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

One thought on “Dansk firma tjener 3600 millioner om året på “gratis” kviktests – mens danskerne betaler regningen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *