DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Viceborgmester oprørt over vaccinepres – blev ringet op af kommune

331 Views

// DFF 09.06.2021

Foto: Statens Serum Institut

Anni Grimm er 79 år, løsgænger og 2. viceborgmester i Vejen Kommune. Hun fravalgte Covid-vaccinen med vilje, men fik så en personlig opringning af kommunen, som ”bare ville høre, om ikke hun ville have vaccinen”, siger hun.

Det er grænseoverskridende, og det betyder, at man alligevel skal stemples, selvom vaccinationen er frivillig, fortæller Anni, og kritiserer også overskridelserne af persondataloven, som sker i forbindelse med denne slags opringninger.

Når SSI sender oplysninger til Vejen Kommune, er det faktisk imod reglerne, men der er så gjort en undtagelse frem til august. Men det er problematisk at borgerne knapt nok oplyses om, at de bliver registreret.

”Husker man at slette registreringerne, hvem sidder med dem, hvor kan de ende? Det gør mig utryg” udtaler Anni til B.T.

Hun har som reaktion på oplevelsen skrevet en mail til kommunaldirektøren i Vejen Kommune, hvor hun fastslår, at kommunen med sin ”forventningsadfærd” opretholder denne ”diskriminerende form for registrering”, som får hende til at tænke på jødeforfølgelsen. Før og under 2. verdenskrig sikrede registrering og stempling af jøder nemlig, at de kun kunne opholde sig på udvalgte steder. I sin mail drager Anni en direkte parallel til indførelsen af coronapasset.

Læs B.T.’s interview med Anni her:

https://www.bt.dk/samfund/anni-kritiserer-kommunens-haandtering-jeg-foelte-jeg-skulle-forklare-hvorfor-jeg

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *