DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Tiltagende censur i Danmark

514 Views

// DFF 05.06.2021

Censur på Youtube og Facebook har især igennem år 2020 udgjort et tydeligt demokratisk problem. Dog har disse tjenester, som private firmaer, nogen juridisk ret til at blokere, svække og tilbageholde information for deres brugere.

Men igennem de sidste par dage, har politiet fået teleselskaber til at blokere adgangen til Bitchute, en streamingtjeneste, der adskiller sig fra Youtube ved ikke at udøve censur på covid- og vaccinekritisk indhold.

Denne udvikling er i sagens natur alarmerende – helt fra folkeskolen lærer man i Danmark at forbinde censur med diktaturstater, og ikke med demokrati.

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

One thought on “Tiltagende censur i Danmark

  1. Anskaf adgang til VPN (Virtual Private Network). Det betyder man skaber en krypteret tunnel fra din computer til en anden computer et sted på internettet. Så kan man sidde i Danmark, men have udgangspunkt til Internettet fra hele verden, fra Bulgarien til Argentina – og på den måde omgå masser af den censur stater udøver.

    VPN kan installeres til at køre på både mobiltelefoner og computere.

    Der findes masser af gode frihedsorienterede virksomheder (udenfor Danmark) der tilbyder VPN til en pris per måned der ikke er meget dyrere end et abonnement til Netflix.

    Et godt råd hvis du anskaffer VPN er at huske på at logge helt ud af alle Big Tech sociale medier (Google, Gmail, YouTube, Facebook, Twitter, Instagram m.v.) når du er på VPN, således at du forbliver helt anonym imens du bruger dit VPN.

    En god måde at splitte det op på for at gøre det lettere for en selv er eksempelvis at have en ældre mobiltelefon, som man kun har koblet på det trådløse netværk hjemme eller har tilkoblet et biligt mobilabonnement (taletidskort betalt kontant), og så kører man VPN på denne og bruger den kun til at tilgå hjemmesider, podcast og videoer – hvor man ikke er logget ind nogen steder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *