DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Hvor stammer covid fra? Førende forskere anbefaler at få undersøgt om, hvorvidt covid er laboratorieprodukt

598 Views

// DFF 20.05.2021

Teorien om at covid stammer fra et laboratorie i Wuhan kaldes ”holdbar” af en gruppe førende forskere fra forskellige dele af verdenen, som nu presser på for en omhyggelig efterforskning af sagen.

De er fortaler for en databaseret og gennemsigtig undersøgelse. Det er nemlig vigtigt at kende til oprindelsen af covid for at kunne forhindre fremtidige pandemier. Blandt de 10 forskere er en mikrobiolog og en epidemiolog fra Stanford University.

Det er endnu ikke afklaret hvorvidt covids oprindelse er en sygdom, som overføres mellem dyr og mennesker eller resultat af et eventuelt laboratorielæk. Forskerne fastholder at begge teorier er mulige, og at de begge derfor skal tages seriøst, indtil der foreligger tilstrækkelige mængder data, som kan skabe grundlag for nærmere studier.
Fredag d. 14.maj 2021 offentliggjorde forskerne deres tilskyndelse i en artikel bragt af Science Magazine, som kan læses her:

https://science.sciencemag.org/content/372/6543/694.1/tab-pdf

Året’s corona virus er ikke farligere en tidligere års influenza virus.
Mutationer af virus forekommer flere gange om året, så der er ingen grund til nu at antage unormale forhold, når intet er nyt.
Det er derfor meningsløse spekulationer at have diskussionen, hvorvidt COVID-19 kommer fra et laboratorium eller fra flagermus, udtaler Søren Ventegodt, som er formand for OOC. 

Se også:

SSI benægter vaccinefare

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *