DFF

Danmarks Frie Fjernsyn

Nedlukningen erklæres forfatningsstridig af byret i Weimar

5,458 Views

// DFF // 05/03/2021

Byretten i Weimar har pr. januar 2021 erklæret, at den hidtidige regionale nedlukning (forbuddet mod at krydse grænser mellem regionerne) – inklusive områdets nedlukninger, påbud om social distancering samt forsamlingsforbud gældende for familie og venner, er forfatningsstridig. 

Begrundelsen for dommerens afgørelse var, at regeringen forbrød sig imod den “ukrænkeligt garanterede menneskelige værdighed” i henhold til grundlæggende tysk lov. Endvidere har dommeren udtalt, at nedlukningen var en ”katastrofalt forkert politisk beslutning, med dramatiske konsekvenser på næsten alle områder i folks liv.”

Nedlukningerne blev istandsat på baggrund af påskuddet om en epidemi, men en retsmedicinsk data-analyse af de officielle tal, påviser at der ikke er en “epidemisk situation af national betydning”. Dette fik retten i Weimar overbevist.

Dr. Reiner Fuellmich

Dr. Reiner Fuellmich, advokaten der indledte de første tyske og amerikanske anklagesager og procedurer, udtaler at domsafgørelsen i Weimar er meget betydningsfuld, og at den ”kan overføres til alle de gældende coronavirus-bestemmelser”. Der er håb for at kampen for borgernes rettigheder kan blive vundet ved domstolene.

Læs mere her: https://ahrp.org/german-court-in-weimar-declares-lockdown-unconstitutional/

DFF is not responsible for other people’s opinions and might not agree in what they say. We cherish a democratic debate, where all viewpoints are welcome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *